Brug dit håndværkerfradrag inden det er for sent

Læs om hvordan du kan bruge dit håndværkerfradrag når du skal have renset tagrender

Af Asger Møller / 10. januar 2017

Håndværkerfradrag stopper i 2017

 2017 er sidste år du kan bruge håndværkerfradraget

Sådan er reglerne

Der kan fradrages op til 18.000 kroner pr. person i hustanden, heraf er fradragsloftet fordelt med 6.000 kroner til hus- og havehjælp, hvilket er det en rensning af tagrender hører ind under. Ægtefæller kan samlet fradrage op til 36.000 kroner (og altså op til 12.000 kroner til eksempelvis at få renset tagrender) – Det er lige meget hvem af ægtefællerne, der betaler regningen.
Reglerne for arbejdets udførsel er de samme som de var i 2016, hvilket selvfølgelig stadig kun gælder udgifter til arbejdsløn inklusive moms.

Håndværkerfradraget gælder uanset om dine udgifter vedrører din helårsbolig eller fritidsbolig, og uanset om du er ejer, lejer eller andelshaver. Dog må du ikke udleje dit sommerhus i løbet af året, hvis du vil benytte fradraget.
Tagrenderensning kan altså fradrages op til 12.000 kroner for et ægtepar om året.

Udregn dit håndværkerfradrag

Her er fire lette tips du skal huske når du vil gøre brug af håndværkerfradraget*

1. Sådan gør du

Du skal selv indberette håndværkerfradrag via din TastSelv-mappe på SKAT’s hjemmeside. Vær opmærksom på, at du kan få fradrag for udgifterne til arbejdsløn. Udgifter til materialer er ikke omfattet af fradraget. Har du i løbet af indkomståret haft flere udgifter, skal du huske at indtaste hver betaling for sig.

2. Fradragstidspunktet

Du kan få håndværkerfradrag i det år, hvor du har betalt for arbejdet. Hvis betalingen sker senest to måneder efter indkomstårets udløb, altså inden 1. marts, hører fradraget dog til i det indkomstår, hvor arbejdet er udført. Hvis du vil gøre brug af fradraget i 2017, skal du altså betale for arbejdet senest 1. marts 2018.

3. Husk dokumentation og digital betaling

Du skal huske at gemme dokumentation for arbejdet og for betalingen. Du skal kun sende dokumentation til SKAT, hvis de beder om det. Check og kontanter giver ikke håndværkerfradrag – sørg derfor altid for at betale dine regninger, der berettiger til håndværkerfradrag, digitalt eksempelvis med dankort eller via netbank, så du har dokumentation for din betaling. Hos TagrendeRensen sender vi altid en faktura online, så du får altid online dokumentation for din betaling.

4. Har du glemt at indberette dit håndværkerfradrag?

Hvis du glemmer at indberette dit håndværkerfradrag når året er afsluttet har du stadig mulighed for at indberette det. Du indberetter fradraget i din Tast Selv-mappe på SKATs hjemmeside.

* Kilde: https://penge.dk/pension-skat/guide-10-ting-du-skal-vide-om-handvaerkerfradraget
* kilde: https://www.business.dk/skat/fra-i-dag-er-haandvaerkerfradraget-tilbage

JA TAK!

Jeg vil gerne spare penge på en tagrenderensning!

Kontakt os